Cum il obtin?

Atat Certificatul de Performanţa Energetica cat si Auditul Energetic al cladirii este intocmit de catre auditori energetici pentru cladiri autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei si este valabil 10 ani.

Un auditor energetic pentru cladiri sau un expert tehnic atestat isi desfasoara activitatea ca expert independent, persoana fizica autorizata sau ca angajat al unor persoane juridice, conform legislatiei in vigoare.

In functie de felul activitatilor pe care le desfasoara si de atestarea comisiilor tehnice ale MDRT exista auditor energetic de gradul I si auditor energetic de gradul II:
1. un auditor energetic de gradul I realizeaza audit energetic pentru cladiri si elaborareaza certificat energetic pentru toate categoriile de cladiri definite in legea 372/2005, care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate;
2. un auditor energetic de gradul II elaboreaza certificat energetic pentru cladiri unifamiliale si apartamente din blocuri de locuinte, care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate.